Gå til hovedindhold

Soloundervisning

Soloundervisning

Indhold

  Musikskolen tilbyder soloundervisning i 24 instrumenter inklusiv sang. Find dem alle her.

  Når du går til soloundervisning, tilbyder Musikskolen et eller flere gratis sammenspilstilbud - spørg din lærer for info herom.

  Nogle af vores fag har anbefalet opstartsalder. Ring og hør nærmere, om det gælder for dit instrument.

  Messingblæsere

  Når du har tilmeldt dig et blæseinstrument, er det en rigtig god idé at starte i et af vores orkestre. Hvilket orkester det skal være, afhænger af dit niveau. Alle begynderblæsere kan, når de har spillet blot en månedstid, starte i Nodespirerne. Efterfølgende kan de rykke op i Scratch og til sidst i Greve Underholdningsorkester – GUO. At spille i et orkester, eller andre sammenspil, giver mange faglige nuancer og unikke sociale fællesskaber, som er svære at opnå ved soloundervisning alene.

  Tilmeld dig her

  Basun/Tenorhorn/Baryton

  Basunen er et meget gammelt messing instrument, som modsat de andre messinginstrumenter, har et træk i stedet for ventiler. Det gør at man kan lave sjove effekter!

  Basunen er et meget alsidigt instrument, som kan bruges i alle former for orkestre. Basunens rolle i orkestret kan både være at fylde i bunden, og at være solistisk.

  Man behøver ikke lange arme, da der også findes mindre basuner (alt-basuner)
  Og som alle ved, spiller engle på BASUN!

  Tenorhorn og Baryton hører også til basunfamilen, men har ventiler i stedet for træk.

  Lærer:

  Alex Nielsen

  Ugedage:

  Mandage og onsdage på Musikskolen

  Tilmeld dig her

  Trompeten er det lyseste messinginstrument. Når man starter i musikskolen, vil man oftest få udleveret en Cornet, som er lidt kortere og er derfor lettere at håndtere, men ellers adskiller den sig ikke væsentligt fra trompeten.

  Mange mennesker tror, at trompeten kun kan spille kraftigt, men når man har øvet sig lidt, kan man både spille svagt og blødt. Noget af det bedste ved trompeten er, at den indgår i stort set alle musikgenre. Man kan både spille klassisk, jazz, rock/pop og forskellige former for latinamerikansk musik.

  I orkestrene spiller trompeten både melodi og akkompagnement, og når musikken skal have lidt ekstra, kan man være sikker på, at trompeten skal "fyre den af".

  Når man skal lære at spille trompet i musikskolen, skal man også lære noder. Det sker sideløbende med, at man lærer at få tonerne frem på instrumentet, så det kommer helt naturligt.

  Man kan leje en trompet/kornet af musikskolen, så man ikke behøver bruge en masse penge på at anskaffe sig et instrument, før man finder ud af, hvor sjovt det er at spille.

  Der er sammenspil/orkester efter få måneders undervisning.

  Lærer:

  Rasmus Kærsgaard

  Ugedage:

  Mandage på Musikskolen og onsdage på Greve Privatskole

  Tilmeld dig her

  Tuba er et bas instrument, det største blæseinstrument i et orkester, og den der har de dybeste toner.

  Mange kender tubaen som den der kun kan sige bum-bum. Men den kan faktisk det samme som en trompet eller en saxofon.

  I musikskolen har vi det man kalder en begynder tuba. Den er ikke så stor som den jeg selv spiller på. Men så er den også nemmere at bære. Men den lyder stadig hammer sejt.

  At spille tuba skal være sjovt. Derfor skal undervisningen også være sjov. Når man går til tuba bliver man undervist i alt det teknikske, man skal kunne for at kunne spille i et orkester. Samtidig spiller vi små solostykker og beskæftiger os med tubaens mulighederMan spiller efter noder - og det er ikke vanskeligt at lære, men man skal selvfølgelig øve sig lidt på det.

  Man får sin tuba med hjem, så man kan øve sig, og i nogle tilfælde har man en tuba hjemme og en på musikskolen, så man ikke skal bære rundt på den, når man skal til undervisning.

  Mulighed for sammenspil i gruppe og/eller orkester.

  Lærer:

  Alex Nielsen

  Ugedage:

  Mandage på Musikskolen

  Tilmeld dig her

  Valdhornet eller bare hornet er et messinginstrument ligesom trompeten eller basunen, men adskiller sig fra dem med en rundere, mere blød klang uden at man dog mister den råstyrke, der også er en del af alle messinginstrumenterne.

  Dette giver mange forskellige udtryksmuligheder og der er da f.eks. heller ikke langt imellem de Hollywoodfilm hvor hornet har en meget vigtig rolle på soundtracket.

  Samtidig med at man lærer at spille på hornet lærer man også at læse noder, og det forventes, at der bliver øvet hjemme så man hurtigt kan komme i gang med at spille sammen med andre.

  Der findes horn i 2 forskellige størrelser: Den almindelige og et særligt børnehorn, der er lidt mindre og lettere, så det ikke noget problem at bære hornet i begyndelsen.

  Mulighed for sammenspil i gruppe og/eller orkester.

  Tilmeld dig her

  Træblæser

  Når du har tilmeldt dig et blæseinstrument, er det en rigtig god idé at starte i et af vores orkestre. Hvilket orkester det skal være, afhænger af dit niveau. Alle begynderblæsere kan, når de har spillet blot en månedstid, starte i Nodespirerne. Efterfølgende kan de rykke op i Scratch og til sidst i Greve Underholdningsorkester – GUO. At spille i et orkester, eller andre sammenspil, giver mange faglige nuancer og unikke sociale fællesskaber, som er svære at opnå ved soloundervisning alene.

  Tilmeld dig her

  Fagotten er det dybeste instrument indenfor træblæsere, den kaldes også oboens storebror.
  På musikskolen findes den i 3 størrelser, de fleste kan altså finde en der passer.

  Fagotten er meget alsidig, når man spiller sammen med andre, spiller man tit basstemmen, men fagotten kan også spille melodier og soloer ligesom obo og klarinet.
  Man spiller efter noder, det lærer man ret hurtigt, hvis man bare øver sig lidt.
  Fagotten får man med hjem, så man kan øve sig. Den er i en "rygsæk" der er nem at bærer.

  Der er god mulighed for sammenspil.

  Lærer:

  Sofie Enstrøm

  Ugedage:

  Mandage på Musikskolen

  Tilmeld dig her

  Klarinetten er ligesom saxofonen en træblæser og kan indgå i utallige sammenhænge – lige fra klassisk musik til swingende jazz. På musikskolen findes der klarinetter i flere størrelser, så der er instrumenter der passer til alle elever. Det er altså et instrument for både store og små.

  Klarinetten er et rigtigt melodi-instrument og kan spille dejligt blødt og dybt, men er ligeså god til at spille i det høje leje. Derfor passer klarinetten godt ind i orkestret, hvor den både kan spille melodi og akkompagnerende stemmer.

  Komponisten Prokofiev bruger i sin musik til "Peter og Ulven" klarinetten til at være kat! Klarinettens fine klang har også inspireret Mozart til at skrive en klarinetkoncert.

  Man spiller efter noder - og det er ikke vanskeligt at lære, men man skal selvfølgelig øve sig lidt på det. Man får sin klarinet med hjem, så man kan øve sig og tage den med når man skal til undervisning.

  Mulighed sammenspil i gruppe og/eller orkester.

  Lærer:

  Astrid Severinsen

  Ugedage:

  Mandage og torsdage på Musikskolen

  Tilmeld dig her

  Oboen tilhører træblæserfamilien. Musikskolen udlåner oboer i børnestørrelse og der spilles på lette børnevenlige mundstykker.

  Mange tror at det der skal mange kræfter til for at begynde på obo, men kan du blæse en fødselsdagsballon op kan du også blæse på obo!

  Mange tiltrækkes af oboens særprægede og smukke tone og den kan spille mange slags musik.

  I orkesteret spiller oboen de skønneste melodier og spiller ofte duo med fløjte og klarinet.

  Der er mange muligheder for at den nødvendige daglige øvning bliver sjov og lyder godt, og vi dyrker både gehørspil og nodelæsning.

  Mulighed for sammenspil i gruppe og/eller orkester.

  Alder: fra 9 år

  Undervisningen finder sted på musikskolen

  Tilmeld dig her

  Saxofonen er - selv om den er lavet af metal - en træblæser, hvilket skyldes det lille bambusblad, der sidder på mundstykket.
  På Musikskolen findes saxofoner i fire forskellige størrelser:
  den højeste sopran, alt, tenor og baryton, den sidste er den dybeste.

  Saxofonen er typisk et melodi-instrument, og den er nem at gå til lige fra starten. Det betyder at man uanset alder på kort tid kan komme til at spille sammen med andre. Instrumentet er flittigt brugt indenfor rigtig mange forskellige stilarter: jazz, rock, klassisk, pop, funk, latin og meget mere.

  På saxofon kan du udover at gå til soloundervisning komme til at spille i forskellige sammenhænge f.eks. i et stort orkester eller på mindre sammenspilshold.

  Lærer:

  Hanne Riberholt

  Ugedage:

  Tirsdage på Musikskolen

  Alder:

  Fra 8 år

  Tilmeld dig her

  Tværfløjten er et instrument der kan indgå i mange sammenhænge, den optræder i symfoniorkestret, blæserorkester, Big band, jazz og i kammermusik og når den spiller helt alene fremtræder dens smukke klang i særdeleshed.

  Der masser af mulighed for at spille sammen med andre fløjter og andre instrumenter i kammermusik og orkester.

  Lærer:

  Hille Holmgaard

  Ugedage:

  Mandage på Musikskolen

  Tilmeld dig her

  Strygeinstrumenter

  Celloen er violinens og bratschens storebror. Det er et smukt instrument med en smuk dyb tone. Mange kan lide celloens klang fordi den ligger tæt opad den menneskelige stemme.

  Som cellist kan man spille både solo og sammen med andre, både bastoner og smukke melodier, så man vil hurtigt få glæde af at kunne spille på sin cello.
  Det er vigtigt at man øver lidt hver dag, så vil man hurtigt blive god til at trykke strengene ned.

  Lærer:

  Torbjørn Jørgensen

  Ugedag:

  Onsdage på musikskolen

  Alder:

  Fra 6 år

  Tilmeld dig her

  Der undervises efter suzuki-metoden, som gør det muligt, at helt små elever kan komme i gang. Man spiller i begyndelsen efter gehør, og lærer først senere noder. Det er en forudsætning at en af forældrene deltager i undervisningen og øver med barnet hjemme. Det er ikke nødvendigt, at forældrene selv kan spille. Eleven lærer de nye stykker ved at lytte og efterligne læreren, og hjemme har forældrene som hjælpelærere en cd med undervisningsmaterialet.

  Ældre elever kan blive undervist traditionelt efter noder.

  Suzuki fællestimer:

  Allerede fra begyndelsen går Suzuki-eleverne til fællestimer, hvor vi spiller stykkerne sammen akkompagneret af en pianist. Fællestimerne finder sted ca. hver anden torsdag aften på Musikskolen. For de små elever 30 minutter, for de større elever 45 minutter.
  Der undervises solo i 25 minutter om ugen. Desuden er der ca. hver 14. dag obligatoriske fællestimer (torsdag aften).

  Lærer:

  Rita Lundgaard

  Ugedag:

  Mandage (på Greve Privatskole), tirsdage, onsdage og torsdage på Musikskolen

  Alder:

  Fra 4 år

  Tilmeld dig her

  Kontrabassen er det største strygeinstrument.
  Den har en dyb varm klang og danner bunden i orkesteret.

  Bassen bruges til mange slags musik både jazz, folkemusik og klassisk musik.

  Bassen er meget stor, men den fås også i børnestørrelser.
  Man kan leje kontrabas på Musikskolen.

  Man får sin kontrabas med hjem, så man kan øve sig, og i nogle tilfælde har man en kontrabas hjemme og en på musikskolen, så man ikke skal bære rundt på den, når man skal til undervisning.

  Lærer:

  Karen Wetke

  Ugedage:

  Onsdage på Musikskolen

  Alder:

  Fra 7 år

  Tilmeld dig her

  Bratschen er violinens storesøster. Den klinger lidt dybere, men man spiller på den, på nøjagtig samme måde som en violin. Bratschen fås som violinen også i små størrelser.

  Man spiller efter noder – og det er ikke vanskeligt at lære, men man skal selvfølgelig øve sig lidt på det.

  Lærer:

  Marcus Mukherjee

  Ugedage:

  Mandage, tirsdage, onsdage og torsdage på Musikskolen

  Alder:

  Fra 7 år

  Tilmeld dig her

  Guitar/Bas

  Hvadenten man vælger el-bas eller kontrabas er det den samme rolle disse instrumenter spiller i rytmisk musik. Det er bassen der danner bunden i et hvert orkester, og den bruges i alle genrer indenfor den rytmiske musik: rock, jazz, pop, soul og funk mm..

  Bassen er en del af 'rytmegruppen' og sørger for en solid bund sammen med trommer, keyboard og guitar. Som regel er bassens rolle forholdsvis simpel, men har en meget stor betydning for et bands samlede udtryk.

  Af og til hører man også bassen spille i et højere register, og nogen gange endda som det instrument der spiller mere melodiagtigt.

  Som bassist er det vigtigt at man starter i et band. Bassen er skabt til musikalsk og socialt samvær med andre. Sammenspilsgrupper oprettes gennem musikskolen med en lærer tilknyttet. Når man går til instrumental undervisning er sammenspilsundervisningen gratis.

  Man har mulighed for at leje en minibas, en bas i fuld størrelse eller en kontrabas gennem musikskolen.


  Lærer:

  Andreas Møllerhøj

  Ugedage:

  Onsdage i Basen (Gersager allé 1)

  Tilmeld dig her

  Klaver

  Klaveret er et instrument med mange muligheder, og det meste musik (pop, jazz, klassisk osv.) kan spilles på et klaver.
  Ønsker du at spille rytmisk musik, hvor der improviseres, bedes du skrives rytmisk klaver under bemærkninger ved tilmeldingen.

  Det er morsomt at spille sammen med andre og på klaveret kan man enten være to om det samme instrument - det kaldes at spille
  4-hændigt, man kan selvfølgelig også spille sammen med andre instrumenter.

  Det er også en god ide at kunne spille klaver, selv om man har valgt et andet "hovedinstrument". Man lærer kun at spille klaver, hvis man øver sig, så det er nødvendigt, at man har klaver hjemme eller har adgang til et øveinstrument.

  Alder: 7 år

  Musikskolen udlejer ikke klaver.

  Lærer:

  Maria Betz, Ida Andersson, Morten Heide

  Ugedage:

  Mandag-Fredag

  Tilmeld dig her

  Klaveret er et alsidigt instrument. Det optræder både i den klassiske og rytmiske genre.

  I rytmisk musik kendes klaveret især fra jazz og latin og i popmusik der skal have et mere roligt udtryk.

  I undervisningen lægges der vægt på akkorder, fingerspil, improvisation og hørelære. Spiller du rytmisk klaver, vil du også hurtigt kunne komme med i et sammenspilstilbud fx et band.

  Lærer:

  Thomas Gammelgaard

  Ugedage:

   

  Tilmeld dig her

  Sang

  At synge handler om, at formidle en tekst/historie og en melodi - på samme tid. Disse ting skal følges ad "hånd i hånd". For at kunne dette skal man lære at bruge sit instrument til "at frembringe lyd", som er stemmen og kroppen. Man lærer altså at bruge og blive bevidst om sit instrument, således at man kan formidle tekst og melodi - at synge.

  I sangundervisningen vil vi stifte bekendtskab med mange forskellige stilarter, med udgangspunkt i rytmisk sang, som for det meste bygger på en afrikansk/amerikansk musik og sangtradition.

  Sang, solosangundervisning handler om at lære at synge med hele kroppen. Åndedrættet, kroppens holdning og stemmebåndet skal lære at arbejde sammen, så resultatet bliver en fri stemme, der kan synge både højt og dybt.

  Lærer:

  Nina Kragh

  Ugedage:

  Onsdage (musikskolen) og torsdage (Greve Gymnasium)

  Tilmeld dig her

  Trommer

  Når du går til undervisning i trommesæt arbejdes der hovedsageligt med den rytmiske genre (for klassisk tromme se 'Klassisk Slagtøj). Trommesættet er et vigtigt instrument i alt rytmisk musik. Trommesættet er med til at holde musikken i gang, og det hjælper de andre musikere med at holde takten. Trommerslagere er derfor altid populærer!

  Du vil i undervisningen prøver kræfter med genre som: Jazz, pop, rock, m.m, og du vil lære nogle fede breaks og soloer, der vil få alle til at vippe med foden!

  Der er mulighed for sammenspil i Musikskolens bands eller orkestre. Spørg din lærer for info herom.

  Lærer:

  Anders G. Karlsen

  Ugedage:

  Onsdage og fredage på Musikskolen

  Tilmeld dig her

  Slagtøjet består af mange instrumenter som trommesæt, marimba, xylofon, klokkespil, pauker og meget mere. Det giver store muligheder for at spille med i næsten al slags musik:

  Man kan spille på alle slagtøjsinstrumenter eller vælge ét eller flere instrumenter ud. Det aftaler man blot med læreren. Typisk begynder man dog med ét instrument af gangen.

  Alle slagtøjselever spiller også på en såkaldt øveplade, hvor man lærer grundlæggende ting som nodelæsning og fingerteknik. Det lyder måske indviklet, men det er det ikke. Øvepladen bruger vi sideløbende med de "store" slagtøjsinstrumenter. Øvepladen har i øvrigt den fordel, at den er meget støjsvag, så elever, som bor i lejlighed, kan også spille slagtøj, uden at blive uvenner med naboerne.

  Når man har øvepladen, er det ikke nødvendigt at have et helt trommesæt stående derhjemme, men det er da en fordel.
  Med hensyn til øvning er slagtøj ikke anderledes end de andre musikinstrumenter.
  Man når længst med at øve lidt hver dag. Hellere 10 minutter om dagen end otte timer hver søndag.

  Mulighed for sammenspil i band, slagtøjsensemble eller orkester.

  Vi udlejer ikke trommesæt.

  Lærer:

  Anders G. Karlsen

  Ugedage:

  Onsdage og fredage på Hedelyskolen

  Tilmeld dig her

  Sidst opdateret: 1. december 2021

  Kontakt

  Greve Kultur-Base

  Gersager Allé 1, 2670 Greve

   

  Telefon: 43 97 35 20

  Email: grevekulturbase@greve.dk