Gå til hovedindhold

Bogligt og sprogligt

Her finder du alle ungdomsskolens sproghold

Indhold

  For dig der går i 6. eller 7. klasse For dig, der har brug for ekstra øvelse i engelsk skriftligt og mundtligt. Vi læser tekster, hvor alle kan være med. Undervisningen varierer med fokus på mundtligt engelsk og den grammatiske del. I den mundtlige undervisning øves oplæsning, tale og forståelse. I den grammatiske del gennemgår vi de primære grundregler, og gennem små skriftlige opgaver bliver disse grundregler taget i brug og øvet. Der er også plads til film, spil og leg i undervisningen. Ydermere er det muligt at få hjælp til lektierne fra skolen. Tirsdage kl. 16.00-18.00 på Greve Kultur-Base
  For dig der går i 8. eller 9. klasse For dig, der har brug for ekstra øvelse i engelsk skriftligt og mundtligt. Vi læser tekster, hvor alle kan være med. Undervisningen varierer med fokus på mundtligt engelsk og den grammatiske del. I den mundtlige undervisning øves oplæsning, tale og forståelse. I den grammatiske del gennemgår vi de primære grundregler, og gennem små skriftlige opgaver bliver disse grundregler taget i brug og øvet. Der er også plads til film, spil og leg i undervisningen. Ydermere er det muligt at få hjælp til lektierne fra skolen. Der er på dette hold fokus på, at du nærmer dig afgangsprøven i 9. klasse. Tirsdage i Greve Kultur-Base kl. 18.15-20.15.
  Tilmeld dig Fransk på Greve Ungdomsskole. Her bruger vi bøger, lytte-øvelser, videoer og spil, for at få et godt fundament til et af de smukkeste sprog i verden. Ha’ en dialog med din sidekammerat på fransk. Skriv en besked til din makker på fransk og få et svar, du forstår. Hvad med, at se en fransk film, høre musik eller lære at lave en fransk ret? Tirsdage kl. 18.30-20.30 på Hedelyskolen eller Greve Kultur-Base. 
  Du kan vælge fransk (FSA) i Greve Ungdomsskole. Efter 3 år med franskundervisning, kan vi indstille dig til afgangsprøven. Efter prøven vil din karakter kunne overføres til dit folkeskolebevis. Dermed kan du vælge fransk på fortsætter-niveau på gymnasium eller handelsskole. Du skal regne med hjemmearbejde til undervisningen. Fra september til juni er der en fast ugentlig undervisningsdag. Herudover kan der 1 - 2 gange i skoleåret evt. arrangeres en sprogweekend, hvor I arbejder med det franske sprog på en helt anden måde. Tirsdage kl.19.00-21.00 på Hedelyskolen 

  For dig mellem 12 og 18 år.

  Dette er holdet for dig der har interesse for Japan. Vi ser på både den konstant udviklende japanske kultur, og det traditionsbunde og fascinerende japanske sprog. Tirsdage kl. 19.00-21.00 på Greve Kultur-Base.

  For dig mellem 12 og 18 år.

  Holdet for dig, der kan lidt af sproget i forvejen, og som er endnu mere sulten på at lære mere om både sproget og den fascinerende kultur. Torsdage kl..19..-21.00. på Greve Kultur-Base

  For dig mellem 12 og 18 år.

  Brænder du for at lære koreansk? Eller har du en særlig interesse for blandt andet K-pop, K-dramaer, Nordkorea eller noget helt tredje? Så er holdet lige for dig! Uanset om du er begynder eller fortsætter så er der plads til alle. Undervisningen er delt op i både sprog og kultur hvor gennem opgaver og lege har du mulighed for at fordybe sig i forskellige emner. Tirsdage kl.18.30-20.30 på Greve Kultur-Base.

  Matematik behøver ikke kun være noget i en bog! Matematik findes overalt. I din hverdag er der masser af forhold, der kan forklares ud fra matematiske beregninger. Ved at bruge matematik "på en anden måde" får du en langt større forståelse for, hvad det drejer sig om, når vi taler om matematik. Alt fra decimaler, brøker og algebra til geometriske figurer, statistik og sandsynlighedsberegninger tager vi et nærmere blik på. På dette hold har du mulighed for at få indsigt i matematikken fra en anden vinkel, som du ikke er vant til. Tirsdage kl. 16-18 på Greve Kultur-Base
  Matematik behøver ikke kun være noget i en bog! Matematik findes overalt. I din hverdag er der masser af forhold, der kan forklares ud fra matematiske beregninger. Ved at bruge matematik "på en anden måde" får du en langt større forståelse for, hvad det drejer sig om, når vi taler om matematik. Alt fra decimaler, brøker og algebra til geometriske figurer, statistik og sandsynlighedsberegninger tager vi et nærmere blik på. På dette hold har du mulighed for at få indsigt i matematikken fra en anden vinkel, som du ikke er vant til. Tirsdage kl. 18-20 på Greve Kultur-Base

  For dig mellem 12 og 18 år

  Er du nysgerrig på at lære spansk og lære om spansk kultur? Eller har du allerede kendskab til spansk og har lyst til at lære mere, så er dette hold også for dig. Vi lærer gennem leg og spil. I lærer at præsentere jer selv på spansk, have samtaler mm. Vi ser også film, tager på museum og vil også et par gange lave spansk mad. Tirsdage kl.16.15-18.16 på Hedelyskolen.

  For dig der mellem 12 og 18. år

  Vil du gerne lære et sprog, der er lidt anderledes, end det du normalt møder i skolen, så skal du melde dig på det her hold. Добро пожаловать! Velkommen! Vi arbejder med alfabetet, træner udtalen, øver det grammatiske og et praktisk ordforråd. Vi lærer at tale og forstå sproget og bruger varierede og spændende indlæringsformer. Du vil kunne forvente at lære at læse på russisk, skrive enkle tekster, præsentere dig selv og begå dig i emner såsom at tale om familie, madkultur, fritid, vejret osv. På holdet lærer du samtidig om den russiske kultur. Og så arbejder vi med den del af kulturen, som DU synes er spændende. Ses vi? Увидимся? Mandage kl. 18.30-20.30 på Hedelyskolen. 

  For dig mellem 12 og 18 år.

  På dette hold lærer du tyrkisk som fremmedsprog eller til brug på ferie. Vil du gerne lære tyrkisk, eller er du bare interesseret i finurlige og udfordrende sprog? På tyrkisk får du muligheden for at prøve kræfter med sproget helt fra bunden, så der er plads til alle. Du kommer til at lære tyrkisk hverdagstale og grammatik. Samtidig arbejder vi med tyrkisk kultur, historie, mad, musik og mad. Vi skal blandt andet lave tyrkiske retter til resten af Ungdomsskolen. Vi skal blands andet lave tyrkiske retter til resten af Ungdomsskolen. 
  Har du brug for hjælp til nogle lektier, så kom på Greve Kultur-Base hver mandag kl. 16.00, hvor vi hygger med en kop te og lektier.
  Sidst opdateret: 29. juni 2023

  Kontakt

  Greve Kultur-Base

  Gersager Allé 1, 2670 Greve

   

  E-mail: grevekulturbase@greve.dk